milieu

Een container huren en tegelijkertijd meewerken aan een beter milieu

Ieder bedrijf heeft te maken met veel afval. Of u nu een schilder bent of dat u uw eigen kantoor heeft, afval ontstaat in allerlei soorten en maten. Veel bedrijven zien helaas nog steeds te weinig de mogelijkheid om dit op een milieuvriendelijke manier in te zamelen. Vaak is het gebrek aan interesse voor het onderwerp ‘milieu’ hiervoor de reden, al kan ook tijd en geld een belangrijke factor zijn. In dit artikel willen wij u daarom overtuigen van de noodzaak van het milieuvriendelijk inzamelen van afval. Dit begint allemaal al bij het huren van een afvalcontainer. Heeft u uw eigen bedrijf? Of bent u een werknemer? Lees dan snel verder.

Kies voor milieuvriendelijk

Als u uw afval wilt scheiden en milieuvriendelijk wilt laten verwerken moet u allereerst een container huren. Hierbij moet u direct een belangrijke keuze maken. Kiest u voor de goedkoopste afvalinzamelaar of voor degene waar u het milieuvriendelijkst een container kunt huren? Er zijn namelijk organisaties die de ritten zo milieuvriendelijk inplannen en samen werken met andere bedrijven om zo min mogelijk Co2 uitstoot te produceren. Daarnaast is het goed om in uw bedrijf duidelijke regels te maken over het scheiden van afval. Bij veel bedrijven bestaat hier nog veel onduidelijkheid over. Het is daarom goed om dit op de werkvloer duidelijk aan te geven. Daarbij komt dat u als werkgever voor voldoende plaatsen moet zorgen waar afval gedeponeerd kan worden.

Zorg voor minder Co2 uitstoot

Bent u een ondernemer die ook een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu? Kies er dan voor om een container te huren waar u uw afval inzamelt bij een milieuvriendelijke afvalinzamelaar. Zo kunt u als bedrijf ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu en wordt er minder Co2 geproduceerd door vuilniswagens!