Een kleed over je vloer

Steeds meer mensen kiezen er voor om een kleed over hun vloer aan te brengen. we vertellen u graag waarom dit steeds vaker gebeurt. Ook vindt u hier een aantal tips voor het combineren van een gietvloer met een vloerkleed. Een vloerkleed heeft meerdere voordelen die verder rijken dat het opfrissen van je interieur alleen.

Een zachte warme ondergrond

Het grootste voordeel is natuurlijk de warme zachte ondergrond die u krijgt. Niet voor niets geven veel mensen aan dat een vloerkleed ideaal is om met een vloerkleed lekker op blote voeten te lopen, met een normale vloer voelt dit toch al gauw erg koel aan. Ook als u kinderen heeft is een gietvloer met een vloerkleed ideaal, een gietvloer kan namelijk behoorlijk hard zijn wat niet handig is als u kleine kinderen heeft. Een vloerkleed maakt het weer lekker acht zodat het niet erg is als je een keer op de vloer valt.

Minder geluid voor de buren

In woningen waar de vloeren kraken is een vloerkleed een absolute must, als iedereen er een zou aanbrengen dan zou geluidsoverlast waarschijnlijk een probleem uit het verleden zijn. Een vloerkleed heeft namelijk een dempende werking. Door de zachte ondergrond zullen voetstappen ook niet meer hoorbaar zijn.

Meer sfeer met een vloerkleed

Het is natuurlijk niet exact te bepalen maar vloerkleden zorgen met name voor meer sfeer in uw woning. Kies een kleed voor uw vloer die in contrast staat met de kleur van de gietvloer en uw weet een perfecte sfeer te creëren!