vrouw op de bank met een kop thee

Waarom een cv-ketel onderhoudscontract?

Het is belangrijk je cv-ketel goed te onderhouden. Je kunt jezelf verzekeren van goed onderhoud door een cv-ketel onderhoudscontract af te sluiten. In het kader van dit contract komt er regelmatig een monteur bij je langs om je cv-ketel na te kijken.

Twijfel jij of je een cv-ketel onderhoudscontract af moet sluiten? Lees dan op deze pagina welke drie voordelen dit contract met zich meebrengt.

Het contract garandeert je optimaal wooncomfort

Als je een cv-ketel onderhoudscontract afsluit, wordt jouw cv-ketel regelmatig nagekeken. Werkt de cv-ketel niet optimaal, dan wordt er een reparatie uitgevoerd. Na het bezoek van de monteur kun je jouw ketel weer optimaal gebruiken. Dit betekent dat een cv-ketel onderhoudscontract je een garantie biedt op optimaal wooncomfort, met een prettige temperatuur in huis en warm water als je dit nodig hebt.

Het contract helpt je geld te besparen

Je betaalt geld voor jouw cv-ketel onderhoudscontract, maar je bespaart er ook geld mee. Door je cv-ketel goed te laten onderhouden, kun je namelijk voorkomen dat de ketel onnodig veel energie gebruikt. Dit betekent dat je met goed onderhoud jouw energierekening omlaag kunt brengen. En omdat je bij een onderhoudscontract het beste onderhoud krijgt, heb je de garantie op de grootste energiebesparing.

Het contract garandeert je een veilige omgeving

Als jouw cv-ketel niet meer goed werkt, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen in huis. Soms merk je het direct als je cv-ketel het niet meer goed doet, maar dit is niet altijd het geval. Sluit je een cv-ketel onderhoudscontract af, dan komt er regelmatig iemand naar je cv-ketel kijken. Werkt de ketel niet meer goed of is er sprake van slijtage, waardoor je in de toekomst cv-ketel problemen kunt krijgen? Dan wordt hier direct iets aan gedaan. Zo kun je gevaarlijke situaties door een kapotte ketel voorkomen.