Wat een vloer allemaal met uw kamer kan doen

De vloer van een kamer kan er voor zorgen dat de kamer er zeer stijlvol uitziet. Met de juiste vloer krijgt het interieur een sterke boost. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten vloeren om hier voor te zorgen. Een vaak gekozen soort is parket van hout. Door het mooi afgewerkte hout zorgt het houtparket ervoor dat er een stijlvol en elegante ambiance ontstaat. Alleen zijn er wel nadelen met een houten parketvloer. Als er namelijk enige vorm van vocht opkomt zal dit al snel een permanente vlek worden, die zeer moeilijk te verwijderen is. Dit is natuurlijk erg onhandig aangezien de kans dat er een keer iets zal omvallen op de vloer erg groot is.

 

De stijlvolle PVC-vloer is er ook voor u

Er is echter ook een ander soort vloer die zeker niet onderdoet voor een houten parketvloer. De PVC-vloer is namelijk een steeds populairder wordende vloer die van een zeer hoge kwaliteit is. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Dit is een soort kunststof die uitermate goed geschikt is voor een vloer. Qua uiterlijk lijken deze vloeren veel op laminaat, alleen zijn PVC-vloeren wél waterbestendig. Daardoor kunt u in elke soort kamer in uw huis een PVC-vloer aanleggen. Het is verder ook een zeer hygiënische vloer. Het zorgt namelijk dat de bacteriegroei wordt geremd en de vloer is daarnaast heel gemakkelijk schoon te maken. Verder is een PVC-vloer ook nog geluiddempend. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van hout zult u geen lawaai meer horen van tikkende hakken of schuivende meubels.

 

Er is ook nog een specifieke soort PVC-vloeren namelijk de quick-step livyn PVC-vloer. Deze vloer beschikt over een beschermende bovenlaag en is geschikt voor vloerverwarming.