gietvloer keuken

Gietvloer in de keuken

Mors je regelmatig met vloeistoffen of etenswaren in de keuken? Met een houten vloer en helemaal met tapijt kan dit grote problemen veroorzaken, het is meestal niet zo eenvoudig te herstellen. Ook in de keuken kan de gietvloer het verschil maken. Door de naadloze vloercoating afwerking wordt er geen vocht doorgelaten. Dit is ook van positieve invloed op de levensduur van je nieuwe vloer. Een regelmatige schoonmaakbeurt zorgt er voor dat de gegoten vloer jarenlang haar glans behoudt.

Voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer in de keuken gaan verder dan een lange levensduur en een vloerstofdichte afwerking. Zoals genoemd is het gemak in schoonmaken ook gerust een voordeel te noemen. Daarnaast zijn deze vloeren voorzien van een antislip laag als u dat vraag. Dit kan handig zijn om te voorkomen dat u uitglijd op de vloer als er toch vocht op belandt.

Ook voor de horeca

Juist in bedrijfsruimtes is de gietvloer al sinds tientallen jaren een toepassing. Voor deze ruimtes is de levensduur van de vloer namelijk nog een stukje belangrijker. Een gietvloer gaat super lang mee, tot wel tien keer zo lang als een traditionele vloer en tot wel drie keer zo lang als tegels. Tegels zijn ook een goede oplossing en misschien een stukje goedkoper maar uiteindelijk zal je besparen door de lange levensduur van een gietvloer. Ook de randen en naden van tegels maken het schoonmaken een stukje lastiger, met een beton gietvloer, vloercoating of woonbeton heeft u daar geen last meer van!