betonmuur

Beton Cire wanden

Een andere naam, die men vaak aan Beton Cire wanden geeft, is Microbeton. Nu wordt microbeton ook vaak vergeleken met gietbeton. Dat is echter niet hetzelfde.
Gietbeton is net als een gietvloer gemakkelijk aan te brengen. Je hebt er geen speciale kennis voor nodig. Iedere doe het zelver kan het aanbrengen. Dat wordt op een vloer gebruikt. Je stort hierbij het mengsel op de vloer uit en gaat het wat egaliseren door middel van een speciale kam. Wanneer dat dan is gebeurd dan wordt het nagerold door middel van een prikrol. Daarna zal het helemaal uit zichzelf straktrekken. Wanneer je dat dan laat drogen dan heb je een gladde betonvloer.

Microbeton is heel wat moeilijker om aan te brengen. Het is verstandig dit te laten doen door een ervaren stukadoor. Het is vaak een moeilijk karwei. De laag die moet worden aangebracht is ongeveer 3mm dik. De laag wordt door het erop uit te strijken aangebracht. Je zal begrijpen dat het een precies karwei is. Het geheel zal na verwerking toch vlak moeten zijn. Zou dat namelijk niet het geval zijn dan heb je een schandaal.
Microbeton is een cementsoort met een heel fijnkorrelige structuur. Het moet met een plakspaan worden aangebracht. Het kan op hout, beton, steen, tegels, staal en kunststof worden aangebracht. Wanneer de stukadoor het aangebracht heeft is het na drogen waterdicht en krasvrij. Omdat het waterdicht dicht is zal men het vaak gebruiken om oudere huizen, die last hebben van vochtdoorslag, aan de buitenzijde te bezetten met dit microbeton. Wanneer men dat gedaan heeft zal er geen vochtdoorslag meer op kunnen treden. Dat is vaak de oplossing om ook bijvoorbeeld kelders waterdicht te maken. Wanneer je gebruik maakt van een goede stukadoor dan kan je hem de opdracht geven om er een bepaalde structuur in aan te laten brengen. Dat is mogelijk, maar dan moet je het wel goed laten uitvoeren.

Voor het verwerken van het Beton Cire moet je dus een goede stukadoor nemen. Laat voordat je het karwei laat uitvoeren eerst door enkelen een offerte opmaken. Wanneer je daarna de verschillende offertes binnen hebt kun je de prijzen vergelijken en die stukadoor het werk laten uitvoeren waarin je het meeste vertrouwen hebt.